lördag 28 juni 2014

God kolasås med valnötter och muscovadosocker

Hittade recept på en kolasås i ett nummer av Buffé som såg så god ut. Blev lite lätt modifierat efter vad vi hade hemma, men oj vilket gott resultat!

100 gr smör
3 dl mörkt muscovadosocker
2dl "luftig visp" havrebas från Carlshamn
(Originalrecept 1 dl vispgrädde men det hade vi inte)
Ca 1 dl valnötter
(Originalrecept pekannötter)
Ca 1 tsk flingsalt

Smält smör och socker försiktigt i en kastrull. Häll ner "grädden", låt koka upp och småputtra i ca tre minuter. Tillsätt sedan hackade nötter och salt. Nästa gång ska vi prova att ta lite mer salt i.

Underbart god kolasås med salt och valnötter
Ha vaniljglass, nötter, banan och lite mynta till servering. Blev hur gott som helst. Kan tänka mig att det fungerar toppen till jordgubbar, hallon eller andra frukter efter säsong. Satsen blev ganska stor och mäktig, vi var fyra sötsugna vuxna. Ska prova frysa in resten till en annan kväll. Hoppas det fungerar och uppdaterar här när vi tinat och smakat.  

Rester som fryses till annan kväll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar